Rozijnenkoeken
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rozijnenkoeken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoete rozijnen en kruidige kaneel

bereiding
  1. 1

    Meng de broodmix-ingrediënten met 2 kl kaneel, de geraspte citroenschil, 2 el gesmolten boter en 125 ml lauw water. Kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat op een warme plek 10 minuten rijzen.

  2. 2

    Meng in een kom de rozijnen met bruine suiker en de rest van de gesmolten boter.

  3. 3

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 15 x 25 cm, ongeveer 1 cm dik.

  4. 4

    Strijk het rozijntjesmengsel uit over het deegoppervlak, blijf 1 à 2 cm van de rand.

  5. 5

    Rol het deeg vanaf een smalle zijde naar binnen. druk stevig aan. leg de rol met de naad naar beneden op het werkvlak.

  6. 6

    Snij de rol met een scherp mes in 6 tot 8 plakken van 2 tot 3 cm dik. leg ze op een bakplaat met bakpapier. dek af met plasticfolie en laat nog 15 minuten rijzen.

  7. 7

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de koeken ongeveer 15 minuten in de oven. laat even afkoelen.

  8. 8

    Meng intussen de poedersuiker met de rest van het kaneelpoeder en 1 el water (of iets meer) tot een glad en glanzend glazuur. Lepel het glazuur over de rozijnenkoeken.

    Serveer de rozijnenkoeken warm of koud, met een kop koffie of warme chocolademelk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de broodmix-ingrediënten met 2 kl kaneel, de geraspte citroenschil, 2 el gesmolten boter en 125 ml lauw water. Kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat op een warme plek 10 minuten rijzen.

  2. 2

    Meng in een kom de rozijnen met bruine suiker en de rest van de gesmolten boter.

  3. 3

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 15 x 25 cm, ongeveer 1 cm dik.

  4. 4

    Strijk het rozijntjesmengsel uit over het deegoppervlak, blijf 1 à 2 cm van de rand.

  5. 5

    Rol het deeg vanaf een smalle zijde naar binnen. druk stevig aan. leg de rol met de naad naar beneden op het werkvlak.

  6. 6

    Snij de rol met een scherp mes in 6 tot 8 plakken van 2 tot 3 cm dik. leg ze op een bakplaat met bakpapier. dek af met plasticfolie en laat nog 15 minuten rijzen.

  7. 7

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de koeken ongeveer 15 minuten in de oven. laat even afkoelen.

  8. 8

    Meng intussen de poedersuiker met de rest van het kaneelpoeder en 1 el water (of iets meer) tot een glad en glanzend glazuur. Lepel het glazuur over de rozijnenkoeken.

    Serveer de rozijnenkoeken warm of koud, met een kop koffie of warme chocolademelk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.