Recept

Venkelsalade met nectarines en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleurrijke lunch

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Fruit hem 1 tot 2 minuten in een scheutje olijfolie. Blus met de balsamicoazijn en de bouillon. Laat op matig vuur 15 tot 20 minuten inkoken. Los het maïszetmeel op in 4 el koud water en bind er de balsamicosaus mee. Laat volledig afkoelen, liefst een hele nacht. Pureer de saus glad met de staafmixer of in de blender.

  2. 2

    Maak de venkelknollen schoon en halveer ze. Verwijder het harde gedeelte. Snij 1 venkelhelft in dunne plakjes, snij de rest in fijne reepjes. Hak het venkelgroen grof.

  3. 3

    Spoel de nectarines en dep ze droog. Halveer en ontpit ze en snij de vruchten in partjes.

  4. 4

    Schik de venkelplakjes en de nectarines in stervorm op de borden. Leg de plakjes ham met de venkelreepjes in het midden op de borden. Kruid met zout en peper van de molen. Druppel wat olijfolie over de salade. Werk af met de balsamicosiroop en plukjes venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Venkelsalade met nectarines en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!