Hartig gevulde appels
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartig gevulde appels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geslaagde combinatie

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met de sjalot en de helft van de rozijnen. Kruid met peper, zout en een snuifje kaneel.

  2. 2

    Verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij de appels horizontaal doormidden en hol ze nog wat uit. Smelt de boter en bestrijk er de buitenkant mee.

  3. 3

    Vul de gaatjes - waar het klokhuis zat - met gehakt. Vorm dan van het resterende gehakt 4 hamburgertjes, stop ze tussen 2 appelhelften en druk goed aan.

  4. 4

    Schik de appels in een ovenschotel, bedruppel met de rest van de boter en strooi er de rest van de rozijntjes bij. Zet 30 à 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met de sjalot en de helft van de rozijnen. Kruid met peper, zout en een snuifje kaneel.

  2. 2

    Verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij de appels horizontaal doormidden en hol ze nog wat uit. Smelt de boter en bestrijk er de buitenkant mee.

  3. 3

    Vul de gaatjes - waar het klokhuis zat - met gehakt. Vorm dan van het resterende gehakt 4 hamburgertjes, stop ze tussen 2 appelhelften en druk goed aan.

  4. 4

    Schik de appels in een ovenschotel, bedruppel met de rest van de boter en strooi er de rest van de rozijntjes bij. Zet 30 à 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.