Krabburgers
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Krabburgers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snelle en smakelijke burger

bereiding
  1. 1

    Laat de krab uitlekken en hak ze fijn. Meng ze met 1 ei, het paneermeel, 1 kl citroensap, peper en zout. Vorm er 4 burgers van (voeg indien nodig wat extra paneermeel toe).

  2. 2

    Klop het andere ei los. Haal de burgers eerst door bloem, dan door ei en vervolgens door het broodkruim. Druk wat aan en laat een kwartier opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Roer voor de saus de yoghurt los met de mayonaise, 1 kl citroensap, peper en zout. Hak de dille en doe die erbij.

  4. 4

    Stoof de uiringen glazig in olie. Halveer de broodjes en rooster ze.

  5. 5

    Bak de krabburgers in flink veel arachideolie aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 5 minuten garen.

  6. 6

    Bestrijk beide broodjeshelften met saus, en beleg ze met een krabburger, uiringen en rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de krab uitlekken en hak ze fijn. Meng ze met 1 ei, het paneermeel, 1 kl citroensap, peper en zout. Vorm er 4 burgers van (voeg indien nodig wat extra paneermeel toe).

  2. 2

    Klop het andere ei los. Haal de burgers eerst door bloem, dan door ei en vervolgens door het broodkruim. Druk wat aan en laat een kwartier opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Roer voor de saus de yoghurt los met de mayonaise, 1 kl citroensap, peper en zout. Hak de dille en doe die erbij.

  4. 4

    Stoof de uiringen glazig in olie. Halveer de broodjes en rooster ze.

  5. 5

    Bak de krabburgers in flink veel arachideolie aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 5 minuten garen.

  6. 6

    Bestrijk beide broodjeshelften met saus, en beleg ze met een krabburger, uiringen en rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.