Preitaartjes met bospaddenstoelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Preitaartjes met bospaddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vleugje herfst op je bord

bereiding
  1. 1

    Voor 2 taartjes van 20 cm diameter.

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee quichevormpjes in met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg op het formaat van de vormen en leg het erin. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Leg een vel bakpapier op de bodem en verdeel er bakbonen (of droge erwten) over. Zet 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de prei en snij in ringetjes. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze kleiner. Fruit de prei en paddenstoelen samen met de tijm in boter. Laat even afkoelen. Verdeel over de gebakken taartbodems.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room, zure room en gruyère. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk over de taartjes en zet 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Voor 2 taartjes van 20 cm diameter.

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee quichevormpjes in met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg op het formaat van de vormen en leg het erin. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Leg een vel bakpapier op de bodem en verdeel er bakbonen (of droge erwten) over. Zet 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de prei en snij in ringetjes. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze kleiner. Fruit de prei en paddenstoelen samen met de tijm in boter. Laat even afkoelen. Verdeel over de gebakken taartbodems.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room, zure room en gruyère. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk over de taartjes en zet 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.