Pruimenconfituur met chili

Zo maak je ‘t
  1. Spoel de pruimen met heet water. Verwijder het vel en de pit. Zo hou je 1 kg over. Heb je minder over, gebruik dan ook minder suiker (evenveel suiker als fruit).

  2. Meng het fruit met de suiker en laat het 6 uur rusten in de koelkast.

  3. Breng het fruit aan de kook en laat het op een zacht vuurtje indikken. Snij de chilipepertjes (zonder zaadjes) in halve ringetjes. Doe ze met het citroensap en de geraspte schil bij de pruimenmoes en laat even koken.

  4. Verdeel de confituur over brandschone bokaaltjes. Schroef er meteen de deksels op en zet de potjes ondersteboven op een schone doek. Keer ze na 10 minuten om en laat ze verder afkoelen.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Crème van ceylonthee met likeur

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Chili sin carne

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Chili con carne

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Chili-erwtjes

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gemakkelijke chili con carne