Recept

Koekjes met amarena-kersen en chocola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je denkt twee keer na voor je je tanden erin zet, zo mooi zijn deze kerstkoekjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de koude boter in blokjes.

    Hak de dessertchocola fijn.

    Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C).

  2. 2

    Meng boter, suiker, zout en bloem met de kneedhaken van de handmixer tot een smeuïg deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Breng de amarena-kerssiroop en de room aan de kook. Haal het pannetje van het vuur zodra de vloeistof kookt en roer er 180g dessertchocolade door. Hak de amarenakersen grof en roer ze door de chocola. Laat 30 à 40 minuten afgedekt afkoelen.

  4. 4

    Leg een vel bakpapier in het bakblik. Rol het deeg uit tot een lap van 0,5 cm dik. Steek er rondjes (van zo’n 3 cm doorsnede) uit en leg die op het bakblik. Zet het blik 10 minuten op het
    op één na laagste niveau in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Roer door het chocolade-kers-mengsel en giet het in een spuitzak. Spuit dikke stippen op de koekjes (verwarm de massa au bain-marie als ze te vast is). Zet de koekjes 30 minuten op een koele plek.

  6. 6

    Verwarm de resterende dessertchocolade au bain-marie. Dompel de koekjes onder in de chocola. Laat ze op het bakpapier opstijven en bestuif ze met cacaopoeder.

    Bewaar de koekjes in een luchtdicht blik op een koele plek, dan blijven ze zowat twee weken goed.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koekjes met amarena-kersen en chocola

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!