Gebakken rogvleugel met zuiderse puree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken rogvleugel met zuiderse puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept van de maand augustus in het tv-programma "VIS! voor elk seizoen"

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 200°C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  3. 3

    Snij de zongedroogde tomaatjes, de olijven en de ansjovisfilets in stukjes. Meng ze met de kappertjes.

  4. 4

    Pureer de aardappelen en schep er het mengsel door. Voeg olijfolie bij tot een romige puree. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Doe de trostomaatjes in een ovenschaal en lepel er olijfolie over. Bestrooi ze met oregano en kruid ze met peper en zout. Zet 10 minuten in de oven.

  6. 6

    Bak de rog in ruim genoeg boter aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Serveer de vis met de puree en de tomaatjes. Werk af met olijfolie en een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 200°C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  3. 3

    Snij de zongedroogde tomaatjes, de olijven en de ansjovisfilets in stukjes. Meng ze met de kappertjes.

  4. 4

    Pureer de aardappelen en schep er het mengsel door. Voeg olijfolie bij tot een romige puree. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Doe de trostomaatjes in een ovenschaal en lepel er olijfolie over. Bestrooi ze met oregano en kruid ze met peper en zout. Zet 10 minuten in de oven.

  6. 6

    Bak de rog in ruim genoeg boter aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Serveer de vis met de puree en de tomaatjes. Werk af met olijfolie en een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.