Recept

Gebakken rogvleugel met kappertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rogvleugels zijn een echte delicatesse vanwege de zachte, delicate textuur en de aparte smaak. Eet ze altijd kraakvers, liefst op de dag van aankoop.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snijd ze in kwartjes. Kook beetgaar in gezouten water.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de rogvleugels en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de rog met een dun laagje bloem. Verhit een flinke klont boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de rog in 2 minuten aan elke kant goudbruin op een matig vuur.

  3. 3

    Haal de rogvleugels uit de pan en leg ze in een beboterde ovenschaal. Zet die nog 5 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Hak de peterselieblaadjes. Smelt een extra klont boter in de pan waarin je de rogvleugels gebakken hebt en doe er de kappertjes in. Blus met het citroensap en doe er wat van de gehakte peterselie bij.

  5. 5

    Serveer de rogvleugels met de aardappelen. Bestrooi de aardappelen met de rest van de peterselie en doe de kappertjessaus bij de vis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken rogvleugel met kappertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!