Recept

Couscoussalade met lamsballetjes en zure room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuiders geïnspireerd

bereiding
  1. 1

    Doe de couscous in een kom, giet er warm water over tot de couscous 1 cm onderstaat. Dek af en laat 5 minuten wellen. Maak de korrels los met een vork.

  2. 2

    Schil de komkommer, verwijder de pitjes en snij hem verder in blokjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snipper de ui.

  3. 3

    Meng de couscous met de komkommer, tomaat, rode ui, rozijnen, 2 el gehakte peterselie, 2 el gehakte munt, 2 el gehakte koriander, 3 el olijfolie en de wijnazijn. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng het gehakt met 1 geperst teentje knoflook, de chilipeper, 2 el peterselie en 2 el munt. Doe er 1/3 van de zure room bij. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Rol kleine balletjes van het mengsel.

  5. 5

    Snipper de bieslook en meng met de rest van de room. Pers er het tweede teentje knoflook bij en breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Bak de balletjes goudbruin in 2 el olijfolie. Serveer ze met de couscoussalade en de bieslookroom.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Couscoussalade met lamsballetjes en zure room

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!