Recept

Kalfsvlees met asperges en morieljes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verfijnd gerecht

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en kook ze 10 minuten in gezouten water. Schep ze uit de pan en laat schrikken onder koud stromend water. Snij ze in stukken van 2 à 3 cm.

  2. 2

    Maak de sluimererwten schoon en blancheer ze heel kort in het kookwater van de asperges. Bewaar het kookwater. Laat de sluimerwten schrikken en uitlekken. Snij ze schuin doormidden.

  3. 3

    Borstel de morieljes schoon. Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit de morieljes 1 à 2 minuten in de boter. Haal ze uit de pan. Fruit de uien en de knoflook kort in dezelfde pan en blus met de witte wijn en de sherry. Laat tot de helft inkoken. Voeg 100 ml kookwater van de asperges toe en mix fijn. Roer de room erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat de asperges, morieljes en sluimerwten in de saus opwarmen, maar laat niet meer koken.

  4. 4

    Sla het vlees indien nodig een beetje plat. Kruid met peper en zout en rol het door de bloem. Verhit olie in een aantiaanbakpan en bak het vlees 2 à 3 minuten aan beide kanten houdbruin. Schik de groenten met de saus op de borden en leg het vlees erop. Garneer met kervel en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsvlees met asperges en morieljes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!