Rodebessengelei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rodebessengelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker van formaat

bereiding
  1. 1

    Spoel de bessen en rist ze af in een pan met een bodempje water. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.

  2. 2

    Zet een zeef boven een kom, met daarin een vochtige kaasdoek of keukenhanddoek. Doe er de bessen in en laat uitlekken. Knijp dan ook het laatste sap eruit.

  3. 3

    Meet 750 ml sap af en breng het samen met de geleisuiker aan de kook. Laat 4 minuten borrelen.

  4. 4

    Neem de confituur van het vuur en schep het schuim af. Laat 10 minuten rusten. Schenk in bokaaltjes en dek meteen af. Bewaar op een koele, donkere plaats.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de bessen en rist ze af in een pan met een bodempje water. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.

  2. 2

    Zet een zeef boven een kom, met daarin een vochtige kaasdoek of keukenhanddoek. Doe er de bessen in en laat uitlekken. Knijp dan ook het laatste sap eruit.

  3. 3

    Meet 750 ml sap af en breng het samen met de geleisuiker aan de kook. Laat 4 minuten borrelen.

  4. 4

    Neem de confituur van het vuur en schep het schuim af. Laat 10 minuten rusten. Schenk in bokaaltjes en dek meteen af. Bewaar op een koele, donkere plaats.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.