Ovenschotel met brood en fruit
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenschotel met brood en fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker als ontbijt of bij een brunch

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Snij het brood diagonaal doormidden.

  2. 2

    Vet een ovenschaal of individuele schaaltjes in met boter. Schik er dakpansgewijs 8 driehoekjes brood in. Verdeel er het fruit over en schep daarop de helft van de crème anglaise. Bedek met de rest van het brood en giet er de overgebleven crème over.

  3. 3

    Vul de schaal van de oven tot de helft met kokend water en zet er de schaal met brood in. Bak 30 minuten. Laat afkoelen.

  4. 4

    Bestrooi het gerecht met suiker en laat karamelliseren onder de hete ovengrill (of gebruik een brander voor crème brûlée). Serveer met een schepje zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Snij het brood diagonaal doormidden.

  2. 2

    Vet een ovenschaal of individuele schaaltjes in met boter. Schik er dakpansgewijs 8 driehoekjes brood in. Verdeel er het fruit over en schep daarop de helft van de crème anglaise. Bedek met de rest van het brood en giet er de overgebleven crème over.

  3. 3

    Vul de schaal van de oven tot de helft met kokend water en zet er de schaal met brood in. Bak 30 minuten. Laat afkoelen.

  4. 4

    Bestrooi het gerecht met suiker en laat karamelliseren onder de hete ovengrill (of gebruik een brander voor crème brûlée). Serveer met een schepje zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.