• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenspiesjes met kruidenboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke gegrilde spiesjes, kan zowel in de grillpan als op de barbecue

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de olijven, de knoflook en de peterselie fijn.

    Snij de kalkoenfilet in miniblokjes.

    Pers de citroen.

  2. 2

    Meng de boter met de olijven, knoflook, de blaadjes van 2 takjes tijm en peterselie. Maak er een dikke rol van en wikkel die in plasticfolie. Leg deze kruidenboter in de diepvriezer om op te stijven.

  3. 3

    Prik de blokjes kalkoenfilet op kleine satéstokjes. Leg de spiesjes in een schaal en overgiet ze met een mengsel van droge witte wijn, citroensap, de blaadjes van 1 takje verse tijm, peper en zout. Laat 5 minuten marineren.

  4. 4

    Bestrijk ze met olie en grill de spiesjes 3 tot 4 minuten in een hete grillpan. Serveer met de kruidenboter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de olijven, de knoflook en de peterselie fijn.

    Snij de kalkoenfilet in miniblokjes.

    Pers de citroen.

  2. 2

    Meng de boter met de olijven, knoflook, de blaadjes van 2 takjes tijm en peterselie. Maak er een dikke rol van en wikkel die in plasticfolie. Leg deze kruidenboter in de diepvriezer om op te stijven.

  3. 3

    Prik de blokjes kalkoenfilet op kleine satéstokjes. Leg de spiesjes in een schaal en overgiet ze met een mengsel van droge witte wijn, citroensap, de blaadjes van 1 takje verse tijm, peper en zout. Laat 5 minuten marineren.

  4. 4

    Bestrijk ze met olie en grill de spiesjes 3 tot 4 minuten in een hete grillpan. Serveer met de kruidenboter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.