Bladerdeeggebakjes met frambozen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bladerdeeggebakjes met frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hémels met een flinke dot slagroom of een bolletje chocolade-ijs

bereiding
  1. 1

    Rol het bladerdeeg een beetje uit op een met bloem bestrooid werkvlak en steek er vier cirkels uit van 14 à 15 cm. Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Vet de bakvormpjes met boter in en leg in elk vormpje een rondje bladerdeeg. Duw het deeg goed tegen de randen: laat het zo hoog mogelijk komen. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bedek elke cirkel bladerdeeg met bakpapier. Beleg het bakpapier met een dikke laag peulvruchten.

  3. 3

    Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg gaar is. Haal de vormpjes uit de oven, verwijder het bakpapier met de peulvruchten en bak zet 5 minuten in de oven tot het deeg niet meer blinkt en gaar is. Laat het bladerdeeg in de vormpjes afkoelen en ontvorm.

  4. 4

    Spoel de frambozen en haal de slechte eruit. Vul het bladerdeegbakje met de frambozen. Bestuif met poedersuiker en serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rol het bladerdeeg een beetje uit op een met bloem bestrooid werkvlak en steek er vier cirkels uit van 14 à 15 cm. Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Vet de bakvormpjes met boter in en leg in elk vormpje een rondje bladerdeeg. Duw het deeg goed tegen de randen: laat het zo hoog mogelijk komen. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bedek elke cirkel bladerdeeg met bakpapier. Beleg het bakpapier met een dikke laag peulvruchten.

  3. 3

    Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg gaar is. Haal de vormpjes uit de oven, verwijder het bakpapier met de peulvruchten en bak zet 5 minuten in de oven tot het deeg niet meer blinkt en gaar is. Laat het bladerdeeg in de vormpjes afkoelen en ontvorm.

  4. 4

    Spoel de frambozen en haal de slechte eruit. Vul het bladerdeegbakje met de frambozen. Bestuif met poedersuiker en serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.