Recept

Gevulde kippenbout met ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met nieuwe aardappeltjes

bereiding
  1. 1

    Boen de aardappelen schoon. Kook ze met de schil in ongeveer 15 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180° C. Meng de geperste knoflook met 2 eetlepels olie, de ricotta, een snuifje peper en zout.

  3. 3

    Leg de kippenbouten met de vleeskant op de snijplank. Voel waar het botje zit en snij de kip daar in, verwijder het dijbeen (of vraag de poelier om dat te doen). Klop de bouten lichtjes plat en vul ze met het ricottamengsel. Vouw dicht en zet vast met een cocktailprikker. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en kleur de kippenbouten aan beide kanten goudgeel. Leg ze in een ovenschaal en laat 30 minuten verder garen in de oven.

  4. 4

    Snij de aardappelen in plakjes of partjes. Leg ze in een ingevette ovenschaal, besprenkel met olijfolie, kruid met peper. Schuif de aardappeltjes 15 minuten mee in de oven.

  5. 5

    Maak intussen de boontjes schoon. Kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  6. 6

    Maak de lente-uitjes schoon. Snipper de helft fijn en snij de rest in ringen. Stoof de lente-uitjes 4 tot 5 minuten in een klontje boter, kruid met peper en zout. Verdeel de kippenbouten met de aardappeltjes en de boontjes over warme borden. Werk af met de lente-uitjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kippenbout met ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!