Recept

Runderstoofvlees met gremolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met pasta of gekookte aardappelen

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de uien en de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Schil de aardappelen, snij ze in kleine blokjes.

  2. 2

    Bak het vlees in porties rondom goudbruin in olie. Haal het uit de pan. Doe in dezelfde pan 1 el olie en fruit de ui en knoflook glazig. Blus met het bier.

  3. 3

    Doe er de aardappelen, de tomaten, de laurier, het paprikapoeder en het vlees bij. Overgiet met warme bouillon tot alles onder staat. Dek af en laat 2,5 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe om, en giet zo nodig wat bouillon bij.

  4. 4

    Laat tot slot de saus inkoken op hoog vuur (of bind ze met wat maïszetmeel). Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Maak de gremolata. Meng daarvoor de knoflook met de geraspte citroenschil en de peterselie. Strooi de gremolata net voor het serveren over het vlees.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Runderstoofvlees met gremolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!