Zalmquiche met aardappelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmquiche met aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Overheerlijke combinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210° C. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Snij de zalmfilet in stukjes. Klop de eieren op met de room. Kruid met peper en zout. Bedek de bodem van een taartvorm met het kruimeldeeg. Prik er gaatjes in.

  2. 2

    Giet de aardappelen af. Laat ze uitlekken. Snij ze in plakjes. Verdeel ze over de taartbodem. Schik er de zalm op. Overgiet met het eimengsel. Bestrooi met de gruyère.

  3. 3

    Bak de taart in 30 à 35 minuten goudbruin in de oven.

  4. 4

    Ontvorm en serveer de quiche warm.

  5. Tip

  6. 5

    Sommige aardappelvariëteiten worden na het koken een beetje grauw. Voeg daarom een paar druppeltjes azijn of citroensap aan het kookwater toe.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210° C. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Snij de zalmfilet in stukjes. Klop de eieren op met de room. Kruid met peper en zout. Bedek de bodem van een taartvorm met het kruimeldeeg. Prik er gaatjes in.

  2. 2

    Giet de aardappelen af. Laat ze uitlekken. Snij ze in plakjes. Verdeel ze over de taartbodem. Schik er de zalm op. Overgiet met het eimengsel. Bestrooi met de gruyère.

  3. 3

    Bak de taart in 30 à 35 minuten goudbruin in de oven.

  4. 4

    Ontvorm en serveer de quiche warm.

  5. Tip

  6. 5

    Sommige aardappelvariëteiten worden na het koken een beetje grauw. Voeg daarom een paar druppeltjes azijn of citroensap aan het kookwater toe.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.