Recept

Kalfsvlees met tomatensaus en courgettes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aroma's met zon

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schaaf de courgettes in linten. Pel en snipper de knoflook. Snipper de ui. Sla de kalfslapjes plat tussen twee vellen vershoudfolie. Hak de basilicumblaadjes fijn. Snij de citroen in partjes.

  2. 2

    Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en bak de courgetteplakjes met de helft van de knoflook ongeveer 1 minuutje per kant. Kruid met peper en zout, blus met 2 el balsamicoazijn. Laat afkoelen.

  3. 3

    Fruit de ui met de rest van de knoflook glazig in 1 el olijfolie. Bestrooi met suiker, kruid met peper en zout en blus met 1 el balsamicoazijn. Voeg de tomaten toe en laat op zacht vuur 5 minuten pruttelen.

  4. 4

    Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Roer de eieren los met de geraspte parmezaan. Wentel de kalfslapjes eerst in het eimengsel en vervolgens in het paneermeel. Verhit 4 el olie en 1 el boter in een grote pan en bak het vlees aan beide kanten krokant en gaar.

  5. 5

    Roer intussen de ricotta los met 1 el water, een snuifje zout en peper.

  6. 6

    Laat de schnitzels even drogen op keukenpapier. Leg ze op warme borden en verdeel er de tomatensaus en de courgettes over. Lepel er wat ricottacrème bij en garneer met basilicum. Werk af met partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsvlees met tomatensaus en courgettes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!