Gehaktbrood met gerookte ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gehaktbrood met gerookte ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mooi verpakt

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Vet 4 rechthoekige pasteivormpjes in met olie. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij ook de mortadella in blokjes. Snipper de ui en de knoflook.

  2. 2

    Fruit ui en knoflook glazig in een eetlepel olie.

  3. 3

    Meng de gebakken uitjes en de knoflook met de mortadella en de aardappelen. Voeg de drie soorten gehakt, de eieren en de parmezaan toe en meng alles goed door elkaar. Vermeng met het paneermeel tot een kneedbare massa. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bekleed de pasteivormpjes met plakjes gerookte ham. Schep er de vulling in en leg er enkele blaadjes salie bovenop. Dek af met gerookte ham en bestrijk lichtjes met olijfolie. Zet de gehaktbroodjes 45 minuten in de oven. Ontvorm en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Vet 4 rechthoekige pasteivormpjes in met olie. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij ook de mortadella in blokjes. Snipper de ui en de knoflook.

  2. 2

    Fruit ui en knoflook glazig in een eetlepel olie.

  3. 3

    Meng de gebakken uitjes en de knoflook met de mortadella en de aardappelen. Voeg de drie soorten gehakt, de eieren en de parmezaan toe en meng alles goed door elkaar. Vermeng met het paneermeel tot een kneedbare massa. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bekleed de pasteivormpjes met plakjes gerookte ham. Schep er de vulling in en leg er enkele blaadjes salie bovenop. Dek af met gerookte ham en bestrijk lichtjes met olijfolie. Zet de gehaktbroodjes 45 minuten in de oven. Ontvorm en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.