Zuiderse gehaktspiesjes met krielaardappeltjes en chorizo
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zuiderse gehaktspiesjes met krielaardappeltjes en chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hier kan iedereen van smullen

bereiding
  1. 1

    Meng het gehakt met het chilipepertje, de knoflook, de reepjes zongedroogde tomaat, de pijnboompitten, de parmezaan en de peterselie. Kruid met peper en zout en maak er balletjes van.

  2. 2

    Prik de balletjes op metalen spiesjes. Eindig met een kerstomaatje. Leg de spiesjes in een ovenschotel en sprenkel er olijfolie over.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180° C. Halveer de krieltjes. Snij de chorizo in reepjes. Rist de rozemarijn van het takje. Meng de krieltjes met de chorizo, strooi er de rozemarijn over, doe alles in een ovenschotel en besprenkel royaal met olijfolie.

  4. 4

    Zet eerst de aardappeltjes in een voorverwarmde oven van 180° C, zet er na 10 minuten de schotel met gehaktspiesjes bij en bak nog 30 minuten verder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng het gehakt met het chilipepertje, de knoflook, de reepjes zongedroogde tomaat, de pijnboompitten, de parmezaan en de peterselie. Kruid met peper en zout en maak er balletjes van.

  2. 2

    Prik de balletjes op metalen spiesjes. Eindig met een kerstomaatje. Leg de spiesjes in een ovenschotel en sprenkel er olijfolie over.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180° C. Halveer de krieltjes. Snij de chorizo in reepjes. Rist de rozemarijn van het takje. Meng de krieltjes met de chorizo, strooi er de rozemarijn over, doe alles in een ovenschotel en besprenkel royaal met olijfolie.

  4. 4

    Zet eerst de aardappeltjes in een voorverwarmde oven van 180° C, zet er na 10 minuten de schotel met gehaktspiesjes bij en bak nog 30 minuten verder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.