Risotto met prei en gebraden kip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Risotto met prei en gebraden kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gerecht met sterallures

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160° C. Maak de prei schoon, snij het wit in ringen en hak het groen fijn.

  2. 2

    Kruid de kippenborsten met peper en zout en laat ze rondom bruin kleuren in hete olijfolie. Leg ze in een ovenschaal en schenk er 50 ml wijn over. Laat ongeveer 20 minuten garen in de oven. Voeg eventueel nog wat water toe.

  3. 3

    Stoof de prei kort aan in de helft
    van de boter. Voeg de rijst toe en roer tot alle
    korrels glazig zijn. Blus met de rest van de
    wijn. Laat even doorkoken. Schenk er bouillon
    bij tot de rijst net onder staat en roer tot het
    vocht opgenomen is. Voeg beetje bij beetje
    meer bouillon toe en roer telkens tot al het
    vocht opgenomen is. Ga zo door tot de rijst
    romig en beetgaar is (ongeveer 20 minuten).
    Roer de rest van de boter en de parmezaan
    door de risotto. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Wrijf de kippenborsten in met honing en zet nog 5 minuten in de oven. Verdeel de risotto over warme borden. Snij de kip in mooie stukken en leg ze op de rijst. Lepel er wat braadvocht bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160° C. Maak de prei schoon, snij het wit in ringen en hak het groen fijn.

  2. 2

    Kruid de kippenborsten met peper en zout en laat ze rondom bruin kleuren in hete olijfolie. Leg ze in een ovenschaal en schenk er 50 ml wijn over. Laat ongeveer 20 minuten garen in de oven. Voeg eventueel nog wat water toe.

  3. 3

    Stoof de prei kort aan in de helft
    van de boter. Voeg de rijst toe en roer tot alle
    korrels glazig zijn. Blus met de rest van de
    wijn. Laat even doorkoken. Schenk er bouillon
    bij tot de rijst net onder staat en roer tot het
    vocht opgenomen is. Voeg beetje bij beetje
    meer bouillon toe en roer telkens tot al het
    vocht opgenomen is. Ga zo door tot de rijst
    romig en beetgaar is (ongeveer 20 minuten).
    Roer de rest van de boter en de parmezaan
    door de risotto. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Wrijf de kippenborsten in met honing en zet nog 5 minuten in de oven. Verdeel de risotto over warme borden. Snij de kip in mooie stukken en leg ze op de rijst. Lepel er wat braadvocht bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.