Recept

Hubertusgebraad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gemarineerd gebraadje

bereiding

    Voor de marinade

  1. 1

    Doe prei, selder en ui met de wijn, het kruidentuiltje en de peperbolletjes in een kom. Leg het vlees erbij. Zet, afgedekt, een nacht in de koelkast.

  2. Voorbereiding

  3. 2

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  4. 3

    Dep het vlees droog. Kruid met peper en zout. Braad het aan op een hevig vuur.

  5. 4

    Leg de filet in een grote braadslee. Zeef de marinade. Lepel wat marinade over het vlees en leg de groenten erbij. Zet, onafgedekt, 40 minuten in de oven op 175° C. Lepel er af en toe wat marinade bij.

  6. 5

    Laat de filet rusten onder aluminiumfolie. Blus de braadslee met de marinade. Schraap de aanbaksels los en giet de saus door een zeefje. Druk de groenten uit. Laat 3 minuten inkoken.

  7. 6

    Roer de bessengelei door de saus. Werk ze, van het vuur af, op met koude boter. Serveer met cranberry-appeltjes en puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hubertusgebraad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!