Hubertusgebraad
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hubertusgebraad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gemarineerd gebraadje

bereiding

    Voor de marinade

  1. 1

    Doe prei, selder en ui met de wijn, het kruidentuiltje en de peperbolletjes in een kom. Leg het vlees erbij. Zet, afgedekt, een nacht in de koelkast.

  2. Voorbereiding

  3. 2

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  4. 3

    Dep het vlees droog. Kruid met peper en zout. Braad het aan op een hevig vuur.

  5. 4

    Leg de filet in een grote braadslee. Zeef de marinade. Lepel wat marinade over het vlees en leg de groenten erbij. Zet, onafgedekt, 40 minuten in de oven op 175° C. Lepel er af en toe wat marinade bij.

  6. 5

    Laat de filet rusten onder aluminiumfolie. Blus de braadslee met de marinade. Schraap de aanbaksels los en giet de saus door een zeefje. Druk de groenten uit. Laat 3 minuten inkoken.

  7. 6

    Roer de bessengelei door de saus. Werk ze, van het vuur af, op met koude boter. Serveer met cranberry-appeltjes en puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voor de marinade

  1. 1

    Doe prei, selder en ui met de wijn, het kruidentuiltje en de peperbolletjes in een kom. Leg het vlees erbij. Zet, afgedekt, een nacht in de koelkast.

  2. Voorbereiding

  3. 2

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  4. 3

    Dep het vlees droog. Kruid met peper en zout. Braad het aan op een hevig vuur.

  5. 4

    Leg de filet in een grote braadslee. Zeef de marinade. Lepel wat marinade over het vlees en leg de groenten erbij. Zet, onafgedekt, 40 minuten in de oven op 175° C. Lepel er af en toe wat marinade bij.

  6. 5

    Laat de filet rusten onder aluminiumfolie. Blus de braadslee met de marinade. Schraap de aanbaksels los en giet de saus door een zeefje. Druk de groenten uit. Laat 3 minuten inkoken.

  7. 6

    Roer de bessengelei door de saus. Werk ze, van het vuur af, op met koude boter. Serveer met cranberry-appeltjes en puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.