Varkensmedaillon met aspergegratin
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkensmedaillon met aspergegratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende smaaktoets

bereiding
  1. 1

    Boen de aardappelen schoon en kook ze ongeschild gaar in gezouten water. Laat even afkoelen en pel ze.

  2. 2

    Pluk de blaadjes van de takjes citroenmelisse. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking, hak de rest fijn.

  3. 3

    Schil de asperges en breek of snij de harde uiteinden eraf. Kook de asperges op zacht vuur beetgaar in gezouten water met 1 el suiker. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal, bestrooi ze met parmezaan en 2 el boter in vlokjes.

  4. 4

    Kruid de varkensmedaillons met peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak het vlees in 2 tot 3 minuten per kant bruin. Blus met een scheut witte wijn, bestrooi het vlees met citroenmelisse en laat op heel zacht vuur verder garen. Keer het vlees af en toe om.

  5. 5

    Verhit de rest van de boter in een pan. Wentel er de aardappelen in, bestrooi met suiker en laat lichtjes karamelliseren. Kruid met een snuifje zout.

  6. 6

    Verwarm de ovengrill voor en laat de asperges ongeveer 8 minuten gratineren. Verdeel ze met het vlees over warme borden. Werk af met blaadjes citroenmelisse. Serveer met de aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Boen de aardappelen schoon en kook ze ongeschild gaar in gezouten water. Laat even afkoelen en pel ze.

  2. 2

    Pluk de blaadjes van de takjes citroenmelisse. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking, hak de rest fijn.

  3. 3

    Schil de asperges en breek of snij de harde uiteinden eraf. Kook de asperges op zacht vuur beetgaar in gezouten water met 1 el suiker. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal, bestrooi ze met parmezaan en 2 el boter in vlokjes.

  4. 4

    Kruid de varkensmedaillons met peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak het vlees in 2 tot 3 minuten per kant bruin. Blus met een scheut witte wijn, bestrooi het vlees met citroenmelisse en laat op heel zacht vuur verder garen. Keer het vlees af en toe om.

  5. 5

    Verhit de rest van de boter in een pan. Wentel er de aardappelen in, bestrooi met suiker en laat lichtjes karamelliseren. Kruid met een snuifje zout.

  6. 6

    Verwarm de ovengrill voor en laat de asperges ongeveer 8 minuten gratineren. Verdeel ze met het vlees over warme borden. Werk af met blaadjes citroenmelisse. Serveer met de aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.