Aspergegratin
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aspergegratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte ovenschotel voor de lente

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Spoel de asperges en breek er het onderste harde deel af. Schil de witte (de groene niet) en snij in stukken.

  3. 3

    Kook de witte asperges 5 minuten in lichtgezouten water. Doe er dan de groene bij en laat nog 5 minuten koken. Giet af, laat schrikken onder koud water en uitlekken.

  4. 4

    Fruit de ui glazig in boter. Blus met de wijn en laat bijna volledig inkoken. Doe er dan de bouillon en de room bij en laat nog 3 minuten koken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Schik de asperges en de ham in een ingevette ovenschaal. Schep er de saus over en de mozzarella. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Spoel de asperges en breek er het onderste harde deel af. Schil de witte (de groene niet) en snij in stukken.

  3. 3

    Kook de witte asperges 5 minuten in lichtgezouten water. Doe er dan de groene bij en laat nog 5 minuten koken. Giet af, laat schrikken onder koud water en uitlekken.

  4. 4

    Fruit de ui glazig in boter. Blus met de wijn en laat bijna volledig inkoken. Doe er dan de bouillon en de room bij en laat nog 3 minuten koken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Schik de asperges en de ham in een ingevette ovenschaal. Schep er de saus over en de mozzarella. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.