Plattekaastaart met aardbeien
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Plattekaastaart met aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aardbeientijd

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de petit-beurres. Smelt de boter en meng er de koekkruimels door. Bedek er de bodem van een springvorm mee en druk goed aan. Zet in de koelkast.

  2. 2

    Klop de slagroom op met de suiker en vanillesuiker. Schep de plattekaas erdoor. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Vang het sap op. Roer de schilletjes door de crème.

  3. 3

    Week de gelatine in koud water, pers de citroenen en verwarm het sap samen met het sinaasappelsap. Knijp de gelatine uit en los ze op in het sap. Roer door de plattekaascrème.

  4. 4

    Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de vruchten in stukjes. Schep de stukjes aardbei door de plattekaascrème.

  5. 5

    Stort de plattekaas op de koekjesbodem en laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de petit-beurres. Smelt de boter en meng er de koekkruimels door. Bedek er de bodem van een springvorm mee en druk goed aan. Zet in de koelkast.

  2. 2

    Klop de slagroom op met de suiker en vanillesuiker. Schep de plattekaas erdoor. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Vang het sap op. Roer de schilletjes door de crème.

  3. 3

    Week de gelatine in koud water, pers de citroenen en verwarm het sap samen met het sinaasappelsap. Knijp de gelatine uit en los ze op in het sap. Roer door de plattekaascrème.

  4. 4

    Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de vruchten in stukjes. Schep de stukjes aardbei door de plattekaascrème.

  5. 5

    Stort de plattekaas op de koekjesbodem en laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.