Gevulde inktvisjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde inktvisjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verras je gasten met dit originele Spaanse gerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de inktvisjes schoon: trek de kop eraf, snij de tentakels eraf (hou ze apart) en verwijder de ingewanden en het kraakbeen met de vingers. Hak de tentakels fijn.

    Pers de knoflook.

    Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij ze in kleine stukjes.

    Hak de peterselie fijn.

    Rasp de parmezaan.

  2. 2

    Vermeng de stukjes tentakel met de knoflook, de peterselie, de ansjovis, het broodkruim, de parmezaan en het losgeklopte ei. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Vul de inktvisjes met deze mix en steek de openingen met een cocktailprikker dicht. Vet een aluminiumschaal in met olijfolie en leg de inktvisjes erin. Besprenkel ze met de rest van de olie. Zet ze 8 minuten op het grillrooster, draai ze om en bak ze nog 8 minuten. Schenk de wijn erover en bak nog 5 minuten. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de inktvisjes schoon: trek de kop eraf, snij de tentakels eraf (hou ze apart) en verwijder de ingewanden en het kraakbeen met de vingers. Hak de tentakels fijn.

    Pers de knoflook.

    Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij ze in kleine stukjes.

    Hak de peterselie fijn.

    Rasp de parmezaan.

  2. 2

    Vermeng de stukjes tentakel met de knoflook, de peterselie, de ansjovis, het broodkruim, de parmezaan en het losgeklopte ei. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Vul de inktvisjes met deze mix en steek de openingen met een cocktailprikker dicht. Vet een aluminiumschaal in met olijfolie en leg de inktvisjes erin. Besprenkel ze met de rest van de olie. Zet ze 8 minuten op het grillrooster, draai ze om en bak ze nog 8 minuten. Schenk de wijn erover en bak nog 5 minuten. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!