Recept

Cannelloni met ricotta en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een licht Italiaans wijntje en met een beetje geluk ook wat zon, waan je je zo in Italië

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper het sjalotje en de knoflook fijn.

    Spoel de spinazie.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kook de cannelloni beetgaar in ruim voldoende gezouten water. Spoel ze en zet ze even opzij in koud water, zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken, breken en scheuren.

  3. 3

    Stoof het sjalotje en de knoflook aan in wat boter en voeg er de spinazie aan toe. Roerbak zo’n
    4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en een snuifje muskaatnoot.

  4. 4

    Voeg er de ricotta bij. Roer tot een dikke saus. Vul de cannelloni met de ricotta-spinaziecrème
    en zet ze rechtopstaand in een beboterde ovenschotel.

  5. 5

    Klop de room luchtig samen met de gemalen parmezaan en verdeel over de cannelloni.

  6. 6

    Zet ze in de oven van 180° C gedurende 10 minuten. Verhoog daarna de oventemperatuur tot 250°C en bak nog 10 minuten verder tot alles mooi gratineert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cannelloni met ricotta en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!