Cannelloni met ricotta en spinazie
bereiding
-
1
Snipper het sjalotje en de knoflook fijn.
Spoel de spinazie.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Kook de cannelloni beetgaar in ruim voldoende gezouten water. Spoel ze en zet ze even opzij in koud water, zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken, breken en scheuren.
-
3
Stoof het sjalotje en de knoflook aan in wat boter en voeg er de spinazie aan toe. Roerbak zo’n
4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en een snuifje muskaatnoot. -
4
Voeg er de ricotta bij. Roer tot een dikke saus. Vul de cannelloni met de ricotta-spinaziecrème
en zet ze rechtopstaand in een beboterde ovenschotel. -
5
Klop de room luchtig samen met de gemalen parmezaan en verdeel over de cannelloni.
-
6
Zet ze in de oven van 180° C gedurende 10 minuten. Verhoog daarna de oventemperatuur tot 250°C en bak nog 10 minuten verder tot alles mooi gratineert.
Voorbereiding