Gevulde artisjokken met spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde artisjokken met spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snel klaar

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de artisjokken, verwijder de harde buitenste bladeren. Breek de stengel zodat ze recht blijven staan. Besprenkel ze met citroensap en kook ze 10 minuten in een pan met water. Trek de blaadjes een beetje open en schep het hooi - de draderige kern - eruit.

  2. 2

    Spoel de lente-uitjes en snipper in ringen. Spoel de peterselie en laat goed uitlekken.

  3. 3

    Snij het spek in reepjes en bak ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Meng het spek met de lente-ui, de peterselie en het paneermeel. Schep goed om en vul de artisjokken tussen de blaadjes.

  5. 5

    Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout, en zet ze rechtop in een ovenschaal. Schuif 15 minuten in de warme oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de artisjokken, verwijder de harde buitenste bladeren. Breek de stengel zodat ze recht blijven staan. Besprenkel ze met citroensap en kook ze 10 minuten in een pan met water. Trek de blaadjes een beetje open en schep het hooi - de draderige kern - eruit.

  2. 2

    Spoel de lente-uitjes en snipper in ringen. Spoel de peterselie en laat goed uitlekken.

  3. 3

    Snij het spek in reepjes en bak ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Meng het spek met de lente-ui, de peterselie en het paneermeel. Schep goed om en vul de artisjokken tussen de blaadjes.

  5. 5

    Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout, en zet ze rechtop in een ovenschaal. Schuif 15 minuten in de warme oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.