Recept

Rijstpudding met kaneel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tikje anders

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de rijst en kook hem 5 minuten in
    water. Giet af en laat uitlekken.

    Snij het vanillestokje open.

  2. 2

    Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en het kaneelstokje.
    Voeg de rijst toe, draai het vuur lager en
    laat op een heel zacht vuurtje 30 tot 40
    minuten garen (tot de rijst alle melk heeft
    opgenomen, maar nog smeuïg is). Roer af
    en toe even om met een houten lepel.

  3. 3

    Roer de suiker door de rijstpap en kook
    nog 3 minuten door. Verwijder het vanilleen
    het kaneelstokje. Verdeel de rijst over
    bordjes of kommetjes en bestrooi met
    kaneelpoeder. Serveer koud of lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijstpudding met kaneel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!