Recept

Varkensrolletjes met teriyakisaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker oosters

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Klop de varkenslapjes plat met een vleeshamer. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukken van 8 tot 10 cm (naargelang van de breedte van het vlees). Blancheer ze 2 minuten in kokend gezouten water. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken. Leg in het midden van elk varkenslapje een lente-uitje en rol dicht. Steek vast met een cocktailprikker.

    Schil de komkommer, halveer hem overlangs. Verwijder de pitjes en snij de komkommer in staafjes.

  2. 2

    Verhit de olie in een wok en kleur de rolletjes in ongeveer 3 minuten rondom bruin. Voeg de gember, de rijstwijn, de suiker en 3 eetlepels sojasaus toe. Temper het vuur en laat de rolletjes nog 5 minuten verder garen. Breng eventueel verder op smaak met sojasaus.

  3. 3

    Kruid de komkommerstaafjes lichtjes met zout en serveer ze bij de vleesrolletjes. Geef de saus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensrolletjes met teriyakisaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!