Recept

Aardappeltaart met chorizo en tomatensalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig en smakelijk taartje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen en rol het open op een bakplaat.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Stoof ‘m glazig in 1 el olijfolie. Doe er de rucola bij en roerbak 3 minuten, tot de rucola geslonken is. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  3. 3

    Spoel de aardappelen en dep ze droog. Snij ze in plakken van 2 mm dik.

  4. 4

    Verdeel de rucola over het deeg, blijf ± 4 cm van de rand af. Schik daarop, dakpansgewijs, plakjes aardappel en chorizo. Bestrooi met gehakte rozemarijn en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Vouw de deegrand wat over de vulling heen en bestrijk met losgeklopt ei. Zet 20 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin en gerezen is.

  6. 6

    Pel en ontpit de tomaten. Snij de tomaten en de paprika in miniblokjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng alles met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salsa in een apart kommetje bij de taart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappeltaart met chorizo en tomatensalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!