Kalkoenbrochetten met chili-olie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenbrochetten met chili-olie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker pikant

bereiding
  1. 1

    Laat de satésprikkers weken in water.

    Laat de aardappeltjes in de schil 10 minuten koken in licht gezouten, water. Laat even afkoelen en snij ze daarna in blokjes.

    Snij de kalkoenfilet in blokjes van ongeveer 3 cm..

    Spoel de lente-uitjes en snij ze in stukjes van 3 cm lang.

    Leg de abrikozen even in heet water, pel ze, snij ze in vieren en haal de pit eruit.

  2. 2

    Dep de blokjes kalkoenfilet droog en wrijf ze in met peper en zout.

  3. 3

    Steek op de spiesjes afwisselend een blokje kalkoen, een aardappel, een stukje abrikoos en een lente-uitje.

  4. 4

    Spoel voor de pikante olie het chilipepertje, haal de zaadjes eruit en snij het vruchtvlees in ringetjes. Vermeng met de knoflook en de olijfolie.

  5. 5

    Bestrijk de kalkoenspiesjes met de olie en leg ze 15 minuten op het rooster van de barbecue . Keer ze vaak om, dan worden ze mooi gelijkmatig bruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de satésprikkers weken in water.

    Laat de aardappeltjes in de schil 10 minuten koken in licht gezouten, water. Laat even afkoelen en snij ze daarna in blokjes.

    Snij de kalkoenfilet in blokjes van ongeveer 3 cm..

    Spoel de lente-uitjes en snij ze in stukjes van 3 cm lang.

    Leg de abrikozen even in heet water, pel ze, snij ze in vieren en haal de pit eruit.

  2. 2

    Dep de blokjes kalkoenfilet droog en wrijf ze in met peper en zout.

  3. 3

    Steek op de spiesjes afwisselend een blokje kalkoen, een aardappel, een stukje abrikoos en een lente-uitje.

  4. 4

    Spoel voor de pikante olie het chilipepertje, haal de zaadjes eruit en snij het vruchtvlees in ringetjes. Vermeng met de knoflook en de olijfolie.

  5. 5

    Bestrijk de kalkoenspiesjes met de olie en leg ze 15 minuten op het rooster van de barbecue . Keer ze vaak om, dan worden ze mooi gelijkmatig bruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.