Wijting met sperzieboontjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wijting met sperzieboontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wijting is een lekkere maar ondergewaardeerde vis

bereiding
  1. 1

    Haal de boontjes af. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken in een vergiet.

  2. 2

    Bak de hamblokjes knapperig in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.

  3. 3

    Kruid de wijtingfilets met peper en zout. Bestuif ze lichtjes met vloeiende bloem. Bak ze 3 minuten aan elke kant, in hete boter.

  4. 4

    Doe de tomatensaus met de room in een steelpannetje. Verwarm tot tegen de kook aan.

  5. 5

    Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de boontjes 1 minuut. Doe er de hamblokjes bij en laat nog 1 minuut doorwarmen.

  6. 6

    Verdeel de visfilets en de boontjes over voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Haal de boontjes af. Blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken in een vergiet.

  2. 2

    Bak de hamblokjes knapperig in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.

  3. 3

    Kruid de wijtingfilets met peper en zout. Bestuif ze lichtjes met vloeiende bloem. Bak ze 3 minuten aan elke kant, in hete boter.

  4. 4

    Doe de tomatensaus met de room in een steelpannetje. Verwarm tot tegen de kook aan.

  5. 5

    Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de boontjes 1 minuut. Doe er de hamblokjes bij en laat nog 1 minuut doorwarmen.

  6. 6

    Verdeel de visfilets en de boontjes over voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.