Recept

Tarbot met crème van pastinaak, pastinaakchips, champagnesaus en garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk hoofdgerecht met vis voor je kerstmenu. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Schil 400 g van de pastinaak en de aardappel en snij ze in stukken. Kook ze samen gaar in water met het bouillonblokje. Giet af, pureer en meng er de room door. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Snij de rest van de pastinaak ongeschild in lange flinterdunne reepjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met peper en zout en zet de pastinaakchips 15 tot 20 minuten in de oven tot ze krokant gebakken zijn. Controleer regelmatig, want soms gaat het snel. Leg de pata negra op een andere bakplaat, zet mee in de oven en bak in enkele minuten krokant. Hou de pata negra goed in het oog!

  3. 3

    Maak de champagnesaus. Roer de eidooiers los met de champagne en het citroensap, zet op een zacht vuur. Klop goed met een garde tot de mousseline begint te dikken. Klop er de boter door. Breng op smaak met peper en nog een klein beetje zout.

  4. 4

    Bak de tarbot. Dep de filets droog met keukenpapier. Borstel de vis in met olijfolie en gril ze in een hete grillpan een 2-tal minuten aan één kant. Draai de vis om met een visspaan en gril nog 3 à 4 minuten. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Lepel wat van de pastinaakpuree op een voorverwarmd bord. Leg er een stukje vis op, werk af met de gedroogde pata negra en de pastinaakchips. Lepel er de champagnesaus rond en strooi er wat handgepelde garnalen over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarbot met crème van pastinaak, pastinaakchips, champagnesaus en garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!