Vanille-bessen-ijstaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vanille-bessen-ijstaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfgemaakte ijstaart, superlekker

bereiding
  1. 1

    Verwarm de gespoelde bessen (met het aanhangende water) in een pannetje tot ze openbarsten. Duw ze door een fijne zeef en laat het sap met de helft van de suiker inkoken tot stroop.

  2. 2

    Doe de melk met de room in een pannetje, strooi er de rest van de suiker bij en roer tot de suiker opgelost is. Halveer de vanillestokjes in de lengte en doe ze bij het melk-suikermengsel. Verwarm zacht tot tegen de kook aan.

  3. 3

    Schenk de eidooiers er in een straaltje bij. Blijf roeren tot de crème lichtjes bindt. Neem de vanillestokjes weg en schraap het merg eruit.

  4. 4

    Verdeel de crème in 2 gelijke porties. Voeg bij een helft de verkruimelde speculaasjes en het vanillemerg. Roer het bessenstroopje door de andere helft.

  5. 5

    Schenk de roze parfait in één en de vanilleparfait in twee ondiepe diepvriesschalen. Laat minstens 2 uur bevriezen.

  6. 6

    Maak met de twee soorten ijs een mooie laagjestaart (zie foto). Werk af met verse aalbessen en bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de gespoelde bessen (met het aanhangende water) in een pannetje tot ze openbarsten. Duw ze door een fijne zeef en laat het sap met de helft van de suiker inkoken tot stroop.

  2. 2

    Doe de melk met de room in een pannetje, strooi er de rest van de suiker bij en roer tot de suiker opgelost is. Halveer de vanillestokjes in de lengte en doe ze bij het melk-suikermengsel. Verwarm zacht tot tegen de kook aan.

  3. 3

    Schenk de eidooiers er in een straaltje bij. Blijf roeren tot de crème lichtjes bindt. Neem de vanillestokjes weg en schraap het merg eruit.

  4. 4

    Verdeel de crème in 2 gelijke porties. Voeg bij een helft de verkruimelde speculaasjes en het vanillemerg. Roer het bessenstroopje door de andere helft.

  5. 5

    Schenk de roze parfait in één en de vanilleparfait in twee ondiepe diepvriesschalen. Laat minstens 2 uur bevriezen.

  6. 6

    Maak met de twee soorten ijs een mooie laagjestaart (zie foto). Werk af met verse aalbessen en bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.