Recept

Gefrituurde pladijs op een bedje van wortelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuke variant op de dagelijkse kost

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer.

    Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.

    Snij de pladijsfilets in porties van 4 tot 5 cm lengte.

  2. 2

    Stoof de wortelen gaar met een weinig water, een nootje boter, wat kristalsuiker, een takje tijm en een blaadje laurier. Breng op smaak met peper en zout. Eens de wortelen gaar zijn, meng ze door de aardappelpuree en roer er een eierdooier en een nootje boter door.

  3. 3

    Breng de pladijsreepjes op smaak met peper en zout en wentel ze door de bloem. Klop er de overtollige bloem af en frituur op 180 graden. Laat uitlekken en hou warm.

  4. 4

    Schik de wortelpuree centraal op warme borden en leg er de gefrituurde pladijsreepjes op. Serveer met tartaarsaus, mayonaise of witte-wijnsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gefrituurde pladijs op een bedje van wortelpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!