Recept

Paella

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

In de zomer vind je lezer Dirk (51) en zijn gezin vaak rond een driepikkel met een grote pan paella. Nog gezelliger dan een barbecue!

bereiding
 1. 1

  Giet olijfolie in een verhitte paellapan. Bak de gamba’s kort aan. Neem ze uit de pan en hou ze apart voor de afwerking.

 2. 2

  Bak de stukken konijn en kruid ze met peper en zout. Spatel ze na 10 minuten naar de rand van de pan. Bak de blokjes Secreto Ibérico aan en nadien de inktvisringen. Spatel telkens opnieuw naar de rand van de pan.

 3. 3

  Schenk er wat olijfolie bij en zet het vuur zachter. Pel en snipper de uien en de knoflook en stoof aan. Voeg het paprikapoeder en de saffraan toe. Maak de paprika’s schoon, snij ze in stukken en bak ze mee in de pan.

 4. 4

  Blus alle ingrediënten met de witte wijn en voeg de bouillon toe. Laat inkoken tot de helft en voeg de rijst toe. Die moet net onderstaan met bouillon. Laat sudderen en voeg eventueel geleidelijk aan wat water toe. Stop met roeren.

 5. 5

  Leg na 15 minuten de mosselen in de pan. Voeg de laatste 5 minuten de erwtjes toe. Schik tot slot de gebakken gamba’s op de paella en zet het vuur af.

 6. 6

  Dek af met enkele vellen aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. De hitte van de pan zorgt nu dat de socarrat (een heerlijk korstje onderaan) ontstaat. Werk af met de gesnipperde peterselie en de partjes citroen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!