Paella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Paella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Spaanser kan het haast niet

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de mosselen. Pel en ontpit de tomaten. Snij de paprika in reepjes. Snipper de uien en de knoflook.

  2. 2

    Braad het konijn rondom aan in olijfolie. Doe er de paprika, tomaten, ui en knoflook bij en laat even sudderen. Schep alles uit de pan. 

  3. 3

    Bak de rijst in wat extra olie, in dezelfde pan. Schep om tot de korrels glazig worden. Roer er de saffraan door. Blus met de bouillon en de wijn. 

  4. 4

    Doe er het vlees en de groenten weer bij. Kruid met peper en zout. Laat zachtjes 25 minuten garen. 

  5. 5

    Doe er de mosselen, inktvis en gamba's bij. Laat nog 8 minuten sudderen, tot alle kookvocht opgenomen is. Bestrooi met peterselie en serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de mosselen. Pel en ontpit de tomaten. Snij de paprika in reepjes. Snipper de uien en de knoflook.

  2. 2

    Braad het konijn rondom aan in olijfolie. Doe er de paprika, tomaten, ui en knoflook bij en laat even sudderen. Schep alles uit de pan. 

  3. 3

    Bak de rijst in wat extra olie, in dezelfde pan. Schep om tot de korrels glazig worden. Roer er de saffraan door. Blus met de bouillon en de wijn. 

  4. 4

    Doe er het vlees en de groenten weer bij. Kruid met peper en zout. Laat zachtjes 25 minuten garen. 

  5. 5

    Doe er de mosselen, inktvis en gamba's bij. Laat nog 8 minuten sudderen, tot alle kookvocht opgenomen is. Bestrooi met peterselie en serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.