Runderfiletspiesjes met champignons en paprikas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Runderfiletspiesjes met champignons en paprikas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomers spiesje, lekker met een slaatje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het spek in plakjes van 1 centimeter dik.

    Snij de runderfilet in blokjes van 3 centimeter en rijg, afgewisseld met stukjes spek, aan brochettepennen. Kruid met zout en peper.

    Schil de uien en snij in ringen van 1 centimeter dik. Was de paprika's, snij in twee, verwijder de zaadlijsten en verdeel in blokjes van 1 centimeter.

    Snij de Spaanse peper in ringetjes.

    Reinig de champignons en snij in schijfjes.

  2. 2

    Smelt de geklaarde boter in een pan met een dikke bodem en braad het vlees aan alle kanten aan op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak nog 2 minuten onder gesloten deksel. Haal het vlees uit de pan en hou warm op een schotel bedekt met een vel aluminiumfolie.

  3. 3

    Bak de uiringen in de braadjus. Voeg wanneer de ui gebruind is de overige groenten toe. Laat op een zacht vuur sudderen gedurende 3 minuten. Breng op smaak met zout.

  4. 4

    Deglaceer met de cognac, roer de ketchup erdoor en laat 1 minuut doorwarmen.

  5. 5

    Schep de groentefondue in een verwarmde schaal en leg er de spiesjes op. Dien dadelijk op met risotto of een groen slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het spek in plakjes van 1 centimeter dik.

    Snij de runderfilet in blokjes van 3 centimeter en rijg, afgewisseld met stukjes spek, aan brochettepennen. Kruid met zout en peper.

    Schil de uien en snij in ringen van 1 centimeter dik. Was de paprika's, snij in twee, verwijder de zaadlijsten en verdeel in blokjes van 1 centimeter.

    Snij de Spaanse peper in ringetjes.

    Reinig de champignons en snij in schijfjes.

  2. 2

    Smelt de geklaarde boter in een pan met een dikke bodem en braad het vlees aan alle kanten aan op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak nog 2 minuten onder gesloten deksel. Haal het vlees uit de pan en hou warm op een schotel bedekt met een vel aluminiumfolie.

  3. 3

    Bak de uiringen in de braadjus. Voeg wanneer de ui gebruind is de overige groenten toe. Laat op een zacht vuur sudderen gedurende 3 minuten. Breng op smaak met zout.

  4. 4

    Deglaceer met de cognac, roer de ketchup erdoor en laat 1 minuut doorwarmen.

  5. 5

    Schep de groentefondue in een verwarmde schaal en leg er de spiesjes op. Dien dadelijk op met risotto of een groen slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.