Kaassoufflé
bereiding
- 
                        1 Splits de eieren. Beboter een soufflévorm met een diameter van 22 centimeter. Verwarm de oven voor op 200°C. 
- 
                        2 Smelt de rest van de boter in een kookpan, schud de bloem erbij schudden en roer tot een gladde, blonde roux. 
- 
                        3 Voeg de melk toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat al roerend een achttal minuten indikken. Neem van het vuur nemen en laat kort afkoelen. 
- 
                        4 Roer er vervolgens de eierdooiers en de geraspte kaas door. 
- 
                        5 Klop de eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw en spatel voorzichtig door de kaassaus. 
- 
                        6 Schep over in de beboterde soufflévorm en laat 35 minuten in de oven bakken. De ovendeur nooit openen tijdens het bakken. 
- 
                        7 Deze soufflé wordt nog smakelijker wanneer aan de kaassaus enkele lepels fijngehakte peterselie worden toegevoegd. 
Voorbereiding
Tip
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                