Recept

Kaassoufflé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijker dan je denkt

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Splits de eieren.

    Beboter een soufflévorm met een diameter van 22 centimeter.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Smelt de rest van de boter in een kookpan, schud de bloem erbij schudden en roer tot een gladde, blonde roux.

  3. 3

    Voeg de melk toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat al roerend een achttal minuten indikken. Neem van het vuur nemen en laat kort afkoelen.

  4. 4

    Roer er vervolgens de eierdooiers en de geraspte kaas door.

  5. 5

    Klop de eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw en spatel voorzichtig door de kaassaus.

  6. 6

    Schep over in de beboterde soufflévorm en laat  35 minuten in de oven bakken. De ovendeur nooit openen tijdens het bakken.

  7. Tip

  8. 7

    Deze soufflé wordt nog smakelijker wanneer aan de kaassaus enkele lepels fijngehakte peterselie worden toegevoegd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaassoufflé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!