Recept

Kersentaart

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Niets beter dan verse zelfgemaakte kersentaart.

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C.

 2. Gistdeeg

 3. 2

  Roer de melk, 1 ei en de gist door elkaar. Voeg 100 g bloem, een snuifje zout en 30 g suiker toe en meng tot een samenhangend deeg. Voeg nog 100 g bloem en 40 g boter toe en kneed tot een soepel deeg.

 4. Banketbakkersroom

 5. 3

  Meng de suiker met kleine hoeveelheden tegelijk met de eidooiers en voeg vervolgens 40 g bloem toe. Kook het vanillestokje in de melk, verwijder het en giet de kokende melk al roerend op het eigeel-suikermengsel. Zet terug op het vuur en laat al roerend kort doorkoken.

  Laat de bekomen room afkoelen. Strijk wat boter over het oppervlak om velvorming te voorkomen .

 6. Taart

 7. 4

  Beleg de taartvorm met klontjes boter en zet in de oven. Neem wanneer de boter gesmolten is de vorm uit de oven en verdeel de boter met draaiende bewegingen over de bodem. Rol het gistdeeg uit tot een dikte van ongeveer 2,5 millimeter en bekleed daarmee de taartvorm. Laat 10 minuten laten rusten.

 8. 5

  Giet de banketbakkersroom in de taartvorm en leg daarop de (uitgelekte) vruchten (in plaats van kersen kun je ook krieken, abrikozen of perziken gebruiken). Bestrijk de randen van de taart lichtjes met opgeklopt ei. Bak gedurende 20 tot 30 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen. Verdun ondertussen de confituur met wat water en kook op. Bestrijk er de taart mee zodat ze mooi glanst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kersentaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!