Aspergeroomsoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aspergeroomsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lenteklassieker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de asperges en snij in stukken van 1 centimeter. Hou de aspergepunten apart.

    Hak de peterselie fijn.

    Breng de bouillon aan de kook.

  2. 2

    Laat de stukjes asperge gaarkoken in een weinig licht gezouten water.

    Steek de asperges samen met het kookvocht door in een roerzeef.

  3. 3

    Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en leng aan met kokende bouillon en de doorgestoken asperges.

    Voeg de aspergepunten toe en laat nog een vijftal minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Klop de eierdooier los met de room en overgiet met de soep.

    Versier met fijngehakte peterselie.

  5. Tip

  6. 5

    Deze soep wordt nog feestelijker wanneer gaargekookte punten van groene asperges worden toegevoegd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de asperges en snij in stukken van 1 centimeter. Hou de aspergepunten apart.

    Hak de peterselie fijn.

    Breng de bouillon aan de kook.

  2. 2

    Laat de stukjes asperge gaarkoken in een weinig licht gezouten water.

    Steek de asperges samen met het kookvocht door in een roerzeef.

  3. 3

    Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en leng aan met kokende bouillon en de doorgestoken asperges.

    Voeg de aspergepunten toe en laat nog een vijftal minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Klop de eierdooier los met de room en overgiet met de soep.

    Versier met fijngehakte peterselie.

  5. Tip

  6. 5

    Deze soep wordt nog feestelijker wanneer gaargekookte punten van groene asperges worden toegevoegd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.