Voorjaarssalade met escalope van kalfsvlees
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Voorjaarssalade met escalope van kalfsvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Typisch lentegerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de wortel in fijne staafjes, snipper de ui, snij de paprika in fijne stukjes.

    Snij de kalfslapjes in zeer fijne lamellen.

    Hak bieslook en kervel fijn.

  2. 2

    Kook de boontjes beetgaar. Blancheer de peulerwten en de wortel en blus ze vervolgens in koud water.

  3. 3

    Doe de ui en de paprika samen met de gemengde sla (eikenbladsla, veldsla, krulandijvie) en de kruiden in een aparte kom. Verdeel hierop de rest van de groenten.

  4. 4

    Bak het vlees heel even in de hete olijfolie.

  5. 5

    Voeg zodra het vlees klaar is de sherry-azijn toe en beëindig het bakken. Giet na enkele seconden het nog warme geheel op de salade.

    Dien op met een aparte vinaigrettesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de wortel in fijne staafjes, snipper de ui, snij de paprika in fijne stukjes.

    Snij de kalfslapjes in zeer fijne lamellen.

    Hak bieslook en kervel fijn.

  2. 2

    Kook de boontjes beetgaar. Blancheer de peulerwten en de wortel en blus ze vervolgens in koud water.

  3. 3

    Doe de ui en de paprika samen met de gemengde sla (eikenbladsla, veldsla, krulandijvie) en de kruiden in een aparte kom. Verdeel hierop de rest van de groenten.

  4. 4

    Bak het vlees heel even in de hete olijfolie.

  5. 5

    Voeg zodra het vlees klaar is de sherry-azijn toe en beëindig het bakken. Giet na enkele seconden het nog warme geheel op de salade.

    Dien op met een aparte vinaigrettesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.