Ovenschotel van aardappelen, ui en spek
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenschotel van aardappelen, ui en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een ovenschotel met spek smaakt altijd. Deze versie met aardappelen en ui is een echte gezinsfavoriet die ook bij kinderen in de smaak valt. 

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui fijn. Snij het spek in stukjes.

    Smelt de boter.

    Verwarm de oven op 140°C.

  2. 2

    Maak de aardappelen grondig schoon en stoom ze in de schil tot ze halfgaar zijn.

  3. 3

    Pel de aardappelen en snij in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik.

  4. 4

    Beboter een ovenschotel en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes. Breng vervolgens een laag van ui en spek aan en overgiet met een beetje room. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met een laag aardappelen.

  5. 5

    Overgiet met gesmolten boter en bestrooi met paneermeel.

    Zet in de oven en laat ongeveer 40 minuten zachtjes garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui fijn. Snij het spek in stukjes.

    Smelt de boter.

    Verwarm de oven op 140°C.

  2. 2

    Maak de aardappelen grondig schoon en stoom ze in de schil tot ze halfgaar zijn.

  3. 3

    Pel de aardappelen en snij in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik.

  4. 4

    Beboter een ovenschotel en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes. Breng vervolgens een laag van ui en spek aan en overgiet met een beetje room. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met een laag aardappelen.

  5. 5

    Overgiet met gesmolten boter en bestrooi met paneermeel.

    Zet in de oven en laat ongeveer 40 minuten zachtjes garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.