Recept

Bloemkoolcouscous met gegrilde groenten van Roof Food

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker gezond! 

bereiding
  1. 1

    Snij de groenten in blokjes en staafjes en meng ze in een ovenschaal met de geraspte verse gember, olijfolie, peper, zout en alle kruiden behalve de komijn. Wees niet te zuinig met de olie!  Je wil niet dat de groenten uitdrogen in de hitte van de oven.

  2. 2

    Rooster 30 a 45 min in een oven op 200°C, tot de groenten beetgaar zijn. Meng er 10 minuten voor alles klaar is de kikkererwten doorheen zodat die nog een beetje kleur kunnen vangen.

  3. 3

    Fruit de sjalotjes en wat look in een pan tot ze beginnen te karamelliseren, overgiet met de bouillon, doe er de gedroogde abrikozen bij en laat even doorkoken.

  4. 4

    Als je een blender hebt, snij je de bloemkool in roosjes en mik je ze in je magische machine. Vul de kan met water en hak fijn met korte pulsen anders krijg je bloemkoolpap. Giet door een zeef en laat even uitlekken.
    Heb je geen blender in huis dan moet je even wat spierkracht boven halen en raspen maar.

  5. 5

    Smelt nu wat vet in een pan en rooster daarin 1 tl komijnzaadjes en de amandelschilfers tot je hele keuken ernaar geurt. Doe de bloemkool, wat peper en zout erbij en bak nog een minuutje verder tot de korreltjes goudbruin kleuren. Meng met zeste van 1 (bio)sinaasappel en evt. wat verse chili.

  6. 6

    Schep in een diep bord, leg rond je hoopje couscous de groenten en overgiet met wat zoete bouillon. Bestrooi rijkelijk met verse munt en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolcouscous met gegrilde groenten van Roof Food

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!