Recept

Bladerdeeg (basisrecept)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ja, zelf bladerdeeg maken kost tijd. Maar het is zó lekker!

bereiding
  1. 1

    Stort de bloem op het werkblad en voeg een snuifje zout toe. Meng met 1/3 van de boter en het plat water. Kneed gedurende 10 minuten. Rol het deeg uit en voeg het spuitwater toe. Kneed opnieuw goed.

  2. 2

    Rol het deeg uit en meng er de rest van de boter door. Vorm een rol, wikkel in een bevochtigde handdoek en laat een half uur op een koele plaats rusten.

  3. 3

    Rol het deeg uit tot 1 cm dikte. Plooi de beide uiteinden naar binnen. Herhaal dit tweemaal. Laat het deeg 20 minuten op een natte handdoek rusten. Rol het deeg goed in alle richtingen uit, laat nog 20 minuten rusten alvorens te bakken. Verdeel het deeg in porties (ongeveer 100 gram voor een taart). Dit deeg kan ook worden diepgevroren.

  4. Bladerdeeg bakken

  5. 4

    Verwarm de oven voor op 225°C. Bak het deeg en laat het wanneer het bijna klaar is nog 10 minuten bakken op 150°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bladerdeeg (basisrecept)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!