Wintersoep met gerst en knolgroenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wintersoep met gerst en knolgroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor koude dagen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de gerst een nacht in water. Giet af
    en laat 50 tot 60 minuten zachtjes garen in
    gezouten water.

    Schil de aardappelen, de wortelen en de
    pastinaak, snij ze in blokjes. Snipper de ui.
    Pel de knoflooktenen maar laat ze heel.
    Spoel de witte bonen en laat uitlekken.

  2. 2

    Fruit de ui glazig in een klontje boter. Voeg
    de wortelen en de pastinaak toe en roerbak
    even mee. Doe dan de aardappelen en
    de knoflook in de pan. Giet er water bij tot
    de groenten onderstaan. Kruid met een
    snuifje zout. Laat afgedekt 15 tot 20 minuten
    koken tot de aardappelen zacht zijn.
    Voeg de uitgelekte gerst toe en laat nog
    5 minuten koken.

  3. 3

    Neem de pan van het vuur en voeg de witte
    bonen toe. Breng op smaak met peper,
    zout, nootmuskaat en cayennepeper. Laat
    nog 5 minuten trekken. Roer een klontje
    boter door de soep en schep ze in warme
    borden. Werk af met een lepeltje pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de gerst een nacht in water. Giet af
    en laat 50 tot 60 minuten zachtjes garen in
    gezouten water.

    Schil de aardappelen, de wortelen en de
    pastinaak, snij ze in blokjes. Snipper de ui.
    Pel de knoflooktenen maar laat ze heel.
    Spoel de witte bonen en laat uitlekken.

  2. 2

    Fruit de ui glazig in een klontje boter. Voeg
    de wortelen en de pastinaak toe en roerbak
    even mee. Doe dan de aardappelen en
    de knoflook in de pan. Giet er water bij tot
    de groenten onderstaan. Kruid met een
    snuifje zout. Laat afgedekt 15 tot 20 minuten
    koken tot de aardappelen zacht zijn.
    Voeg de uitgelekte gerst toe en laat nog
    5 minuten koken.

  3. 3

    Neem de pan van het vuur en voeg de witte
    bonen toe. Breng op smaak met peper,
    zout, nootmuskaat en cayennepeper. Laat
    nog 5 minuten trekken. Roer een klontje
    boter door de soep en schep ze in warme
    borden. Werk af met een lepeltje pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.