• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bananenbeignets met butterscotch cream

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eenmaal geproefd, wordt dit je favoriet!

bereiding
  1. 1

    Maak de butterscotch cream: verwarm de boter en de bruine suiker 4 minuten in een pannetje. Roer er de room door. Neem van het vuur af en meng met het vanille-extract en een halve kl zout. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. 2

    Meng het ei met de rest van het zout en 1 el suiker. Doe er de bloem bij en roer alles tot een glad beslag. Leng aan met 100 ml water.

  3. 3

    Pel de bananen, snij ze in stukken en bestrooi ze met 1 el suiker. Wentel ze door het beslag en frituur ze 2 tot 3 minuten op 175° C.

  4. 4

    Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze met de butterscotch cream en een bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de butterscotch cream: verwarm de boter en de bruine suiker 4 minuten in een pannetje. Roer er de room door. Neem van het vuur af en meng met het vanille-extract en een halve kl zout. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. 2

    Meng het ei met de rest van het zout en 1 el suiker. Doe er de bloem bij en roer alles tot een glad beslag. Leng aan met 100 ml water.

  3. 3

    Pel de bananen, snij ze in stukken en bestrooi ze met 1 el suiker. Wentel ze door het beslag en frituur ze 2 tot 3 minuten op 175° C.

  4. 4

    Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze met de butterscotch cream en een bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.