Recept

Bananenbeignets met butterscotch cream

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eenmaal geproefd, wordt dit je favoriet!

bereiding
  1. 1

    Maak de butterscotch cream: verwarm de boter en de bruine suiker 4 minuten in een pannetje. Roer er de room door. Neem van het vuur af en meng met het vanille-extract en een halve kl zout. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. 2

    Meng het ei met de rest van het zout en 1 el suiker. Doe er de bloem bij en roer alles tot een glad beslag. Leng aan met 100 ml water.

  3. 3

    Pel de bananen, snij ze in stukken en bestrooi ze met 1 el suiker. Wentel ze door het beslag en frituur ze 2 tot 3 minuten op 175° C.

  4. 4

    Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze met de butterscotch cream en een bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Maak de butterscotch cream: verwarm de boter en de bruine suiker 4 minuten in een pannetje. Roer er de room door. Neem van het vuur af en meng met het vanille-extract en een halve kl zout. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. 2

    Meng het ei met de rest van het zout en 1 el suiker. Doe er de bloem bij en roer alles tot een glad beslag. Leng aan met 100 ml water.

  3. 3

    Pel de bananen, snij ze in stukken en bestrooi ze met 1 el suiker. Wentel ze door het beslag en frituur ze 2 tot 3 minuten op 175° C.

  4. 4

    Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze met de butterscotch cream en een bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!