• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Curry met scampi's en prei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte lekkernij

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s, maar laat de staartjes zitten. Verwijder het darmkanaal. Halveer de stengel prei in de lengte. Snij hem in stukken van 3 à 4 cm.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Hak het chilipepertje fijn. Roerbak het 2 minuten in 2 el sesamolie, samen met de sjalotten, knoflook, korianderwortel en gember. Roerbak de verse koriander, het galangapoeder en de komijn kort mee. Giet er de visfond en de kokosmelk bij. Doe er de limoenblaadjes bij. Laat de curry 10 minuten sudderen. Verwijder de limoenblaadjes. Pureer de curry. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Roerbak de prei in 2 el olijfolie. Hou warm. Verhit nog 2 el olie. Roerbak de scampi’s.

  4. 4

    Verdeel de curry over 4 borden. Leg er de prei in de scampi’s bij. Bestrooi met gesnipperd basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s, maar laat de staartjes zitten. Verwijder het darmkanaal. Halveer de stengel prei in de lengte. Snij hem in stukken van 3 à 4 cm.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Hak het chilipepertje fijn. Roerbak het 2 minuten in 2 el sesamolie, samen met de sjalotten, knoflook, korianderwortel en gember. Roerbak de verse koriander, het galangapoeder en de komijn kort mee. Giet er de visfond en de kokosmelk bij. Doe er de limoenblaadjes bij. Laat de curry 10 minuten sudderen. Verwijder de limoenblaadjes. Pureer de curry. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Roerbak de prei in 2 el olijfolie. Hou warm. Verhit nog 2 el olie. Roerbak de scampi’s.

  4. 4

    Verdeel de curry over 4 borden. Leg er de prei in de scampi’s bij. Bestrooi met gesnipperd basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.